https://blog.ir/panel/a-ghannadian/template_edit/current

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

........... بسم الله الرحمن الرحیم ...........

این جــا کلبــۀ کـــلام و رشـحات قـلمی من است. روزنگاشتــه‌های این جــا نوعاً کوتاه و مختصـر است که گـهـــگاهی رنگ دیانت بـه خــــود می‌گــیرد، گــــاهی با بـوی سیاست عجـین می‌شود، گــاهی بـه مسائل تربیتی و رخــدادهای زنــدگی می‌پردازد، گــاهی با حس و حال خـانواده و سبک زندگیِ مؤمنانه می‌درخشـد و در پـاره‌ای اوقـات نیـز با الفـاظ شاعرانه به وادی ادب و هنر اصیل این مـرز و بوم ورود می‌کند...
یادداشت‌ هـای این وبـلاگ گــاهی با طعــم واژه‌هایی از جنس سپیده و سحر می‌آمیزد. گاهی با صبغــۀ فـرهـنگ و اخـلاق نگاشتــه می‌شود و گـــاهـی نیــز با تیـشۀ عـقـــل و اندیشه، ریشه‌های جـهل و خرافه را هــدف می‌گیرد
نویسنده این وبلاگ خود را مدیون شهیدانی می‌داند کـه در روزهای عسرت و گــلولــه و خون مردانه جنگیدند و از حریت و استقلال و آزادی کـشور حـراست کـردند. از ایـن جـهت تـلاش دارد تا از تجـلیــل و نکــوداشت یـاد و حماسۀ آن‌ها نیز غفلت نورزد و هـر از گاهی با قـــلم صـداقت و مـهر، یاد و نام و خــاطرۀ شهامت و اخلاصشان را زینت‌افـزای صفحات این وبـلاگ کـند. باشد تا یادشان جاودانـه و راهشان ماندگار شود.
هــیـچ یــک از سیـاهــه‌ هــای ایـن وبــلاگ، کـپی‌پـیست نیست. امـــا کـپی بـــرداری از مــــطالب ایـن‌جــــا با ذکــــر مـنبــع و آدرس بــلامـانـع است...
پیشنهادها و نـقـدهــای منصفـانۀ دوستان و کاربـران عـزیز را پذیرایم،
از کامنت‌های چالشی و پرسشی عزیزان استقبال می‌کنم. ولی با عرض پوزش از پاسخ بـه کامنت‌هـای ناشناس معذورم. به کامنت‌های بدون آدرس هم در صورتی که آشنا نباشند پاسخ داده نخواهد شد.

يكشنبه, ۹ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۳۷ ب.ظ

به خاطر گل روی خانم های محجّبه.

 

از تجربه های مکرر زندگی این است که هر خانم محجّبه ای باید به ازای هر ساعت حجاب گذاشتن و بیرون از خانه بودن، در بازگشت به خانه حداقل سه چهار دقیقه برای آراستگی سر و موی خود وقت بگذارد. وگرنه کم کم هنر سلیقه داشتن را فراموش می کند و به احتمال زیاد از چشم همسرش می افتد... 

 

+ می دانم که این ها برای خانم های فرهیخته ای که این جا را می خوانند، توضیح واضحات است. اما مطمئنم که گفتن و دوباره شنیدنش خالی از لطف نیست.

 

+ منظور از آراستگی، لزوماً آرایش کردن نیست. منظورم در حد شستن، شانه زدن و مرتب سازی موی سر است.

 

پ.ن: تجربه های زندگی را بر اساس مشاهدات عینی و با اتکاء به نمونه ها و مستندات شغلی خودم می نویسم که متأسفانه ارزان به دست نیامده است...

نظرات  (۷)

۱۰ آبان ۰۰ ، ۰۶:۳۸ شاگرد بنّا

سلام و عرض ادب و احترام

با احترام وافری که برای شما قائلم و حتما احساس کردید (از دل برآمده، بر دل نشنیند) دویست درصد با این فرمایش شما مخالفم!

مردی که به خاطر آراستگی، زنش از چشمش بیفته، مرد نیست، بماند چیه!

به شخصه همسرم رو در هر شرایط و شکل و شمایلی عاشقم و این رو وظیفه م میدونم. 

دلگرمی هر آراستگی زنانه رو هم، در درجه اول و آخر، توجه و محبت خودم (شوهر) می دونم.

باز هم بابت مخالفت عذرخواهم.

 

پاسخ:
سلام و احترام وافر خدمت شما.
 از چالش کردن نه تنها ناراحت نمیشم. بلکه استقبال هم می کنم و از شما هم ممنونم.

به نظر می رسد که یا مطلب را خوب نرسوندم و یا جنابعالی در خوندنش تعجیل فرمودی

قبل از همه عرض کنم که آراستگی با آرایش کردن بسیار متفاوته. چون آرایش بعضی وقت ها به جای اینکه جذابیت ایجاد کند زننده و نفرت انگیز می شود.(که فعلاً نمی خواهم در این زمینه تعرضی داشته باشم)
منظور من این است که خانم ها وقتی برای بیرون رفتن از خانه چادر و روسری و یا مقنعه می پوشند و یکی دوساعت و گاهی بیشتر در هوای گرم و نامساعد سختی های چادر را تحمل می کنند اثرات گرما و بسته بودن سر، باعث چسبندگی موها می شود که اگر به آن توجه نکنند، تدریجاً دچار ریزش مو و ... می شوند. در چنین شرایطی لازم است بعد از برگشت به خانه آراستگی قبلی خود را باز یابند. مثل آقایون که وقتی از بیرون به خانه بر می گردند قبل از هرچیز آبی به سرو روی خود می زنند و گرد و غبار و بوی عرق را از سر و روی خود می زدایند و حتی بعضی ها بلافاصله زیر دوش استحمام می کنند. خانم ها هم یک چنین توجهی نسبت به خود باید داشته باشند.

عشق و علاقه های استثنائی بعضی همسران هم قابل قبوله که یقیناً جنابعالی یکی از اونها هستید، اما تصدیق بفرمایید که این مسئله قابل تعمیم نیست و همه انسان ها ولو مذهبیِ مذهبی باشند در این زمینه یکسان نخواهند بود.

باز هم اگر اعتراضی دارید پذیرایم.

سلام

 

میفرمائید حاصل تجربیات گران قیمتتونه، خب میپذیرم

ولی اجازه بدین قبول نداشته باشم به چند دلیل که اون هم حاصل مشاهدات این حقیره:

اولا اساسا خانم های محجبه، کم از غیر محجبه ارایش نمیکنن که در برخی موارد بیشتر هم آرایش میکنن

ثانیا پوشش ظاهری خانم های محجبه قطعا دقت و رسیدگی بیشتری نسبت به خانم های غیر محجبه داره، از ساق و روسری رنگی پنگی و گل و گیره ست باشه و امثال این .... یه خانم غیر محجبه اساسا این همه ادا و اطوار نداره یه مانتوه یه شال یکمم موهاش و تمام!‌

ثالثا مشاهدات عینی و تجربه های این کمترین نشون داده که محجبه ها، قر و فر و اداهاشون بیشتر از غیر محجبه ها نباشه کمتر نیست.

 

رابعا شخصا معتقدم و دیدم از چشم همسر افتادن تقریبا هیچ ارتباطی با ظاهر یک زن نداره، چون اساسا همین که زنی ازدواج میکنه و کمی بعدتر، شوهرش دیگه نمیتونه اون زن رو هر روز نو و جذاب ببینه، چون بهش عادت میکنه، حالا اون زنه بخواد خودش رو هر جور درست کنه باز واسه مردش عادی میشه و این اصلا اشکال کار نیست، خیلی طبیعیه ... قاعده طبیعت اینه (از بعد ظاهری عرض میکنما) و الا این عادت خودش نوعی علقه و وابستگیه که خیلی هم خوبه
و به نظرم اون زنی از چشم مردش میافته که اخلاق خوبی نداشته باشه و رفتار نا مناسبی و الا با بزک و سلیقه و این چیزا کسی چشم کسی و نمیتونه بگیره، میتونه نظرش رو جلب کنه ها ولی چشم گیر شدن خیلی عمیق تر از این حرفهاست

 

جسارت کردم ببخشید

پاسخ:
سلام و درود بر آن جانب :)
خداییش دوستت دارم خیلی زیاد.

در پاسخ به شاگرد بنا عرض کردم که احتمالاً یا من خوب ننوشتم یا ایشون در خوندن تعجیل کرده. اما در مورد شما دیگه حتم دارم که برداشتتون از این مطلب اشتباه است.
 
دقیقاً همین نگاهی که جنابعالی به خانم های محجبه دارید از نظر توجه، رسیدگی، سلیقه، ست کردن روسری و لباس و... بنده با غلظت بیشتری به این مسئله باور دارم. و هرگز سلیقه و انتخاب خانم های محجبه را با خانم های شل حجاب و بد حجاب و بی حجاب قابل مقایسه نمیدانم. اما حرف من در این پست معطوف به بازگشت خانم ها به خانه بعد از تحمل یک یا چند ساعت حجابه که فقط هم به سر و موی حانم ها بر میگرده و برای جناب شاگرد بنا دقیق تر توضیح دادم که منظورم از آراستگی، آرایش و بزک کردن های متعارف نیست.

در مورد پاراگراف آخرتون هم کمی تا قسمتی موافقم و مخصوصاً تأیید و تصدیق میکنم که جذابیت زن بعد از ازدواج فقط در ظاهر خلاصه نمی شود. بلکه بخش اعظم آن در خوی و اخلاق و همصدایی و همدلی و مهرورزی نهفته است. اما این عقیده را هم دارم که شلختگی و بی سلیقگی خانم ها هم عامل مهمی است که می تواند رفته رفته موجب دلسردی و وازدگی مردها بشود و زمینه اختلاف را به وجود آورد...

از چالش شما بسی ممنون و سپاسگزارم.
برای رفع ابهام، یک تغییر کوچولو در متن پست ایجاد کردم
۱۰ آبان ۰۰ ، ۱۵:۲۸ آقای گوارا (بیدل)

آقا ممنون از راهنماییت

پاسخ:
خواهش میکنم عزیز من...
۱۰ آبان ۰۰ ، ۱۶:۳۵ لیلا خدایار

سلام علیکم. 

زیباطلبی و تبرج جزء لاینفک شخصیت خانم هاست. فرقی هم بین محجبه و غیر محجبه نیست منتها محجبه ها بهتر بلدند که جای این تبرج کجاست. 

پاسخ:
علیک السلام.
با هردو قسمت نظرتون موافقم. 
صرفاً عریضه ای بود از باب تذکر «وَذَکِّرۡ فَإِنَّ ٱلذِّکۡرَىٰ تَنفَعُ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ» 
۱۰ آبان ۰۰ ، ۱۹:۳۶ مسعود علیان

سلام . و خدا قوت جناب قنادیان .

ممنونم از مطالبتان .

اما جامعه امروزه ما متاسفانه خانم های محجبه را به دیدگاه دیگر نگاه کرده و متاسفانه و صد تاسف با توجه به تجربیات شخصی خودم دیدم که خانم های محجبه در این جامعه روز به روز کمتر و کمتر میشود و متاسفانه فرمایش مقام معظم رهبری در رابطه به شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی که تاکید بر فرهنگ سازی و عدم الگو برداری از غرب بود متاسفانه در کشور ما رسوخ کرده و امیدوارم که این الگوبرداری کمتر و بتوانیم جامعه ای سالم و بدون تنش داشته باشیم . و اگر توجه ای به دادگاه های خانواده داشته باشید خواهید دید که چالش های امروز ما در جامعه الگو برداری غلط از فرهنگ مزخرف غربه است . 

موفق و کامروا باشید . 

 

پاسخ:
سلام و تحیت خدمت شما.

هرچند نظر شما با محتوای این پست همساز نیست، اما دلم نمیاد که بی پاسخ از کنارش بگذرم. بر این اساس باید عرض کنم که بلانسبت شما جامعه غلط میکند که بخواهد نگاه تحقیر آمیز به خانم های محجبه داشته باشد. من بی آنکه قصد توهین و بدگویی نسبت به کسی را داشته باشم صراحتاً معتقدم که جامعه ما به برکت پاکی و عفت و صفای همین خانم های محجبه است که هنوز سلامت و امنیت و اخلاق در آن حرف اول را می زند.
البته اینکه در کوچه و خیابان شهر افراد محجبه کمتر دیده می شوند را قبول دارم. اما این به معنای این نیست که تعداد خانم های محجبه کم هستند.
شبیخون و تهاجم و ناتوی فرهنگی را هم پذیرایم. اما آسیب شناسی ها در این زمینه علت هایی را ذکر کرده اند که فعلاً مجال بیانش نیست. ولی در مجموع رویش هایی هم در زمینه های مثبت فرهنگی سراغ داریم که قابل توجه و تأمل هستند و مآلاً می شود گفت  اگر مسئولان اجرایی بتوانند برخی مشکلات اولیۀ مردم را حل کنند و یه مقدار هم هوشمندی و خودباوری را در مردم افزایش دهند، ورق فرهنگی جامعه کاملاً بر می گردد...و هیچ جای نگرانی نیست.
۱۰ آبان ۰۰ ، ۲۳:۴۹ شاگرد بنّا

عرض ادب

در جواب آقای علیان من عقیده م و می نویسم:

اگر فراخوان بدن

و بگن مثلا روز شنبه تمام محجبه ها و افرادی که به حجاب معتقدن راهپیمایی کنن

راهپیمایی باشکوهی در کل کشور به راه می افته؛

و اگر بگن روز یک شنبه بی حجاب ها و مخالفین حجاب بیان

جمعیت چشم گیری نخواهد بود!

اگر دستم به جایی وصل بود این و ثابت می کردم و برای همیشه تودهنب محکمی به تهاجم پولی نژادها می زدم...

دقیقا هم راهپیمایی ملی مثل 22 بهمن مد نظرمه؛

نه نظرسنجی های فیک که از جای دیگه هدایت میشه... و نه روز حجاب که بدون تفهیم ریشه ای برگزار میشه و سرد و بی روحه...

این نکته درخشان و در تشییع شهید حججی و سردار سلیمانی فهمیدم.

اگر لخت و پتیل ها بیشتر به چشم میان

چون دقیقا لخت شدن که به چشم بیان! 

محجبه های ما مشغول "زندگی" و "نسل سازی" و "بندگی" هستن.

پاسخ:
سلام و عرض احترام.
و تشکر از شما.

من که با نظر شما موافقم و پاسخ بنده هم به ایشان همین بود لیکن با بیانی ملایم تر.
امیدوارم جناب آقای علیان هم نظر شما را ببینند..
۱۱ آبان ۰۰ ، ۱۸:۲۶ سارا سماواتی منفرد

سلام

روی سُخنم با شما نیست چراکه مطلب شما تلنگر بجایی بود.

من خودم وقتی می رسم چون واقعا برای کارهای خانه وقت کمی دارم و دیرم شده و باید به کارهای داخل خانه برسم اولویت را به خانه داری و آشپزی می دهم و فرصت اندکی برای رسیدگی های شخصی آن هم در کمال خستگی و دیروقت پیش می آید و توضیح شما واقعا تلنگر بود.

ایرانی جماعت معمولا یا از این وَر بوم می افتد یا آر آن وَر بوم و حد وسط معمولا ندارند این مساله آراستگی و شیک و تمیز بودن کاملا با داستان آرایش های عجیب و غریبی که الان باب هست کاملا متفاوته و از طرفی هم آرایش در حد نرمال و حالتیکه جلب توجه نداشته باشد فکر نکنم نادرست باشد.

آرایش های بیشتر هم جایش در محیط خانه هست به قول معروف هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد

پاسخ:
سلام ودرود.

خدا خیرتون بده.
داشتم بر اثر برداشت های بعضی ها بمباران می شدم. خدا رو شکر که شما به فریادم رسیدی :)

با نظر شما در پاراگراف سوم موافقم که در پاسخ به دوستان توضیح دادم.
در دادگاه های خانواده همین مسائل پیش پا افتاده بعنوان یک معضل بزرگ خانوادگی هر روز مطرح است و بعضاً منجر به طلاق می شود.

ممنونم از نظر شما.

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">