https://blog.ir/panel/a-ghannadian/template_edit/current

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

........... بسم الله الرحمن الرحیم ...........

این جــا کلبــۀ کـــلام و رشـحات قـلمی من است. روزنگاشتــه‌های این جــا نوعاً کوتاه و مختصـر است که گـهـــگاهی رنگ دیانت بـه خــــود می‌گــیرد، گــــاهی با بـوی سیاست عجـین می‌شود، گــاهی بـه مسائل تربیتی و رخــدادهای زنــدگی می‌پردازد، گــاهی با حس و حال خـانواده و سبک زندگیِ مؤمنانه می‌درخشـد و در پـاره‌ای اوقـات نیـز با الفـاظ شاعرانه به وادی ادب و هنر اصیل این مـرز و بوم ورود می‌کند...
یادداشت‌ هـای این وبـلاگ گــاهی با طعــم واژه‌هایی از جنس سپیده و سحر می‌آمیزد. گاهی با صبغــۀ فـرهـنگ و اخـلاق نگاشتــه می‌شود و گـــاهـی نیــز با تیـشۀ عـقـــل و اندیشه، ریشه‌های جـهل و خرافه را هــدف می‌گیرد
نویسنده این وبلاگ خود را مدیون شهیدانی می‌داند کـه در روزهای عسرت و گــلولــه و خون مردانه جنگیدند و از حریت و استقلال و آزادی کـشور حـراست کـردند. از ایـن جـهت تـلاش دارد تا از تجـلیــل و نکــوداشت یـاد و حماسۀ آن‌ها نیز غفلت نورزد و هـر از گاهی با قـــلم صـداقت و مـهر، یاد و نام و خــاطرۀ شهامت و اخلاصشان را زینت‌افـزای صفحات این وبـلاگ کـند. باشد تا یادشان جاودانـه و راهشان ماندگار شود.
هــیـچ یــک از سیـاهــه‌ هــای ایـن وبــلاگ، کـپی‌پـیست نیست. امـــا کـپی بـــرداری از مــــطالب ایـن‌جــــا با ذکــــر مـنبــع و آدرس بــلامـانـع است...
پیشنهادها و نـقـدهــای منصفـانۀ دوستان و کاربـران عـزیز را پذیرایم،
از کامنت‌های چالشی و پرسشی عزیزان استقبال می‌کنم. ولی با عرض پوزش از پاسخ بـه کامنت‌هـای ناشناس معذورم. به کامنت‌های بدون آدرس هم در صورتی که آشنا نباشند پاسخ داده نخواهد شد.

آخرین مطالب
جمعه, ۱۰ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۲۰ ق.ظ

حاج علی اربابی، بنیانگذار تلاوت

 

دیروز عصر، برای زیارت قبور مطهر شهدا به امامزادگان پنج تن لویزان رفته بودم، جایی که رفت و برگشتش پیاده از خانه ما حدود 70 دقیقه زمان نیاز دارد. بعداز فاتحه خوانی برای شهدا و زیارت مقبرۀ امامزادگان، بر مزار مرحوم ابوالشهید حاج علی اربابی– از بانیان تلاوت قرآن در ایران – رفتم. برای او و فرزند شهیدش نیز فاتحه ای خواندم. چشمم افتاد به جمله ای از پیام مقام معظم رهبری که بر سنگ مزار حاج علی آقا اربابی حک شده بود، با خواندنش نَقبی زدم به سال های 50 تا 57 که البته تصور و یادآوری اش کمی برایم زجرآور بود.

بعد از زیارت شهدا و اهل قبور، برای نماز مغرب و عشاء به مسجد جامع لویزان رفتم. مسجدی که زمانی پایگاه مرحوم اربابی محسوب می شد.

در سال های دهه پنجاه که سایۀ خفقان و شکنجۀ پهلوی ملعون بر سر گروه های مذهبی سنگینی می کرد، مرحوم اربابی، با بذل مال و جان خویش، آموزش قرآن به شیوۀ تلاوت های بین المللی را در خانه اش و در همین مسجد پایه گذاری کرد.

از این رو، بعد از انقلاب و بعد از تأسیس رادیو قرآن، هر غروب پنجشنبه، به یاد مرحوم اربابی، تلاوت عصرگاهی قرآن، همراه با اذان مغرب توسط قاریان مشهور کشور، از این مسجد به صورت زنده و مستقیم روی آنتن می رود.

بر مزار مرحوم اربابی به این فکر می کردم که سال های قبل از انقلاب، از تلاوت قرآن در رادیو و تلویزیون ایران که اصولاً هیچ خبری نبود، مردم ما هم در آن زمان و در کل جهان فقط یک عبدالباسط  می شناختند و یک منشاوی که علاقمندان قرآنی ما در سنین مختلف فقط حسرت تلاوت آن ها را می خوردند. در چنین شرایطی حاج علی آقای اربابی برای واکاوی روش های تدریس و شیوه های نوین تلاوت، با هـزینۀ شخصی خود به عـربستان و مصــر و عراق می رود، با قاریان مشهور به گفتگو می نشیند، در محافل قرآنی شان حاضر می شود و از کلاس های آموزشی آن ها صدا و تصویر ضبط می کند و با خود به تهران می آورد و آنگاه خانه شخصی و مسجد جامع لویزان را به عنوان مرکزی برای آموزش تلاوت قرآن قرار می دهد و این مسیر را تا پیروزی انقلاب و تا سال های آخر عمر ادامه می دهد.

حالا قریب شش سال می گذرد که او در کنار فرزند شهیدش آرمیده است، اما تعداد بی شماری حافظ و قاری ممتاز بین الملی در سرتاسر ایران اسلامی داریم که یاد و نام حاج علی اربابی را زنده نگه خواهند داشت. همچنان که همسر محترمه اش نیز، وقت و خانه و زندگی اش را به مأمنی برای دستگیری از نیازمندان و مستمندان اختصاص داده است.

 

پ.ن: حماسه مردمی 9 دی، تیر خلاصی بود بر هشت ماه فتنه و آشوب و دسیسه و نیرنگ و جنایت و وحشی گری که مستقیماً توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و تمام کشورهای اروپایی به دست عوامل داخلی شان، هدایت می شد.

 

 

نظرات  (۵)

۱۰ دی ۰۰ ، ۰۶:۵۱ دامنه | دارابی

جناب آقای مرآت سلام

یادآوری نیکوکاران و نیکنیازان حرکتی نیکوست. کاش عکسی هم به متن منضم می‌نمودید. درود.

پاسخ:
سلام جناب دارابی.
ان شاءالله خدا پذیرا باشد. عکس و اطلاعات مربوط به مرحوم اربابی بعد از ارتحالش در فضای نت فراوان است.

البته من به شخصه خیلی اهل عکس و تصویر نیستم که احتمالاً  از بی ذوقی من باشد! و شایدم از تنبلی! :(

سلام 

یادش بخیر خوابگاهمون نزدیک بود به این امامزادگان، می‌رفتیم اونجا. نایب الزیاره ما هم باشید وقتی دوباره رفتید:)

 

پاسخ:
سلام بر شما.
چه جالب! خوبه که معرّف حضورتون هست. من هر از گاهی میرم اونجا. به روی چشم، ان شاءالله حتماً.
۱۰ دی ۰۰ ، ۱۳:۲۷ دامنه | دارابی

منظور بنده عکس صحنه‌ای‌ست که خودتان توصیفش کرده‌اید، وگرنه عکس‌های موجود در فضای مجازی وصف حال آن چیزی نیست که شما در گزارش‌تان آورده‌اید. ببخشید به هر حال.

پاسخ:
منم دقیقاً منظورم همون عکس هاست که با وجود گوشی های مجهز، متأسفانه ذوق یا اهتمام لازم را ندارم. یعنی همون تنبلی! :(
۱۰ دی ۰۰ ، ۱۸:۴۹ دامنه | دارابی

جناب آقای مرآت

پ.ن جناب‌عالی را درباره‌ی «قضیه‌ی«۹ دی ۸۸» خواندم. حکمت ۱ امام علی ع را باید هر بار مرور کرد. دو سوی آن بحران بعضاً مشمول این سخن مولا ع بودند. بنده نظرم همیشه این بوده یک انقلاب علیه‌ی انقلاب بود که خود قضایای دو سوی بحران در نضج و فروکش‌کردنش دخیل بودند. البته آتشبیاران همچنان در لایه‌ی قدرت می‌چرخند.

پاسخ:
سلام جناب دارابی عزیز،
ممنون که خواندید. البته که فرمایش مولا چراغ هدایت است و روی چشم ماست. اما بحث در مورد فتنه، گسترده است و خیلی جای بحث دارد. مثل ماهیت فتنه، طرف یا طرفین فتنه، فتنۀ شخصی، فتنۀ گروهی، فتنۀ سازمان یافته، فتنه با پشتوانۀ بیگانگان، لیدرهای فتنه، منشأء فتنه، ابعاد فتنه، میزان آمیختگی باطل با حق و حق با باطل... لذا، بازگویی این موضوع بسیار پیچیده است و مستلزم وقت بیشتر، اما عجالتاً خدمتتون عرضه می دارم که با نظر حضرتعالی موافق نیستم. (صرف نظر از برخی قصورهایی که دیده یا شنیده شده است) و من در این زمینه حرف بسیار دارم که خلاصه اش این است:
  • این فتنه، یک جریان دوطرفه نبود که بخواهیم مثل شتر دوساله باشیم. 
  • فتنه ای بود تمام عیار علیه هستی نظام  و اسلامیت نظام،
  • مرز بین حق و باطل هم کاملاَ مشخص و عیان بود، فقط رسانه های فتنه گر اجازه نمی دادند دیده شود.
  • انقلاب علیه انقلاب نبود، که اگر بود، من جزو مدافعانش بودم.
  • دسیسۀ آشکار و طراحی شدۀ چهره های مرموز با سابقه و کودتای آنها بود علیه انقلاب.
در مجموع معتقدم فتنه ای که دو طرف آن در مسیر باطل باشند، مسلماً باید طبق فرمایش مولا عمل کنیم. مثل حمله صدام به کویت. اما وقتی یک طرف ماجرا بر صراط حق باشد (منظورم حق مطلق نیست) و طرف دیگر آن اهل بغی و ظلم و قلدری باشد، در این صورت نمی شود بچه شتر دوساله بود. مثل حمله داعش به عراق و سوریه... (عمداً از مثال های برون مرزی استفاده کردم) که فعلاً وارد فاز سیاسی 88 و ماجراهایش نشوم.
۱۰ دی ۰۰ ، ۲۲:۰۳ دامنه | دارابی

جناب آقای مرآت

سلام مجدد. اتفاقاً از زیبایی‌ها یکی این است انسان متفاوت فکر می‌کند. همین است که قرآن دعوت به سعه‌ی صدر می‌کند. بنده خرسندم دیدگاه آن دوست شرافتمند شفاف است. بله من هم منظورم همان است که شما در پرانتز فرمودی، (منظورم حق مطلق نیست). از طرف من این بحث تمام.

لتماس دعا.

پاسخ:
سلام و ارادت خدمت شما.
قظعاً چنین است! و چه بسا بیان تفاوت های فکری گاهی لازم و سازنده است. البته منم باید به خاطر عدم موافقتم با نظر شما عذر خواهی داشته باشم خدمتتون. 
اما حالا که بحث را مختومه اعلام فرمودید، اجازه بدید این تکمله را هم عرض کنم تا نقطۀ پایان بحت باشد:

یادم هست در ماه های منتهی به دی ماه 88 که بحث این موضوع خیلی داغ بود، با هرکدام از طرفداران حقیقی و غیر حقیقی خاتمی و موسوی که صحبت می کردم، خداییش حرف منطقی و مستند برای دفاغ از مواضع خود نداشتند. حرف آخرشان این بود که ما اسلامیت نظام را نمی خواهیم... البته منظورم طرفداران کوجه و بازاری خاتمی و موسوی نیست. (حداقل در سطح محمدرضا حسینی بهشتی، علیرضا حسینی بهشتی، عرب‌مازار، باقریان، حاضری، مؤمنی، امیرارجمند، عابدی جعفری، علیرضا بهشتی شیرازی، هنگامه شهیدی و فروزنده پور و اون خوئینی غیر معروف است) و این بود آمال و آرزوی آنها....

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">