پاسخ:
سلام بر حضرت شماممنونم که اجابت فرمودید. احتمال میدادم که اختلاف نظر علمی داشته باشیم. چند نمونه را عجالتاً از این سایت خدمتتون تقدیم میکنم هرچند که روی بعضی هاش ان قلت هایی وجود داره. لینک
الف. نام و شکل علامت نقطه (.)
وظیفه: درنگ کامل
موارد کاربرد:
1. در پایان جمله هاى کامل خبرى یا انشایى. (بیت از جناب صائب. = بیت از جناب صائب است. اگر فقط عبارت «جناب صائب» بود، باید دو نقطه می گذاشتم)
جمله هاى خبرى حاوى سؤال نیز همین گونه اند.
2. پس از نشانه هاى اختصارى.مثال:دکتر.ر
3. پس از شماره ردیف رقمى یا حرفى.مثال:1.
نکته: در میان جمله هاى مرکّب، هرگز نباید نقطه را به عنوان نشانه مکث کامل نهاد.
ب. نام و شکل علامت نقطه بند، نقطه ویرگول، (؛)
وظیفه: درنگ متوسّط
موارد کاربرد:
1. جدا کردن بخش هاى مستقلّ یک جمله طولانى.
2. پس از مناداى ادامه دار. (یا اباصالح المهدی؛)
در پست خواستم ضد انقلاب بشم، حق با شماست. بی دقتی شده و باید اصلاحش کنم.
در مورد نیم فاصله کلاً مخالفم مگر موقع صفحه آرایی کتاب آن هم در صورتی که کلمه ای در آخر سطر قرار بگیره و بخواهد بخشی از آن به سطر بعد منتقل بشه لذا برای جلوگیری از این اتفاق از نیم فاصله استفاده می کنم.
(در خصوص نیم فاصله با کمیسیون مربوطه در فرهنگستان جلسه گذاشتیم و با توجه به قابلیت ها و ایرادات نرم افزار ورد، مجابشان کردم که نیم فاصله در کل صفحات نه تنها زیبا نیست بلکه معایبی دارد که نمونه هایش را نشان دادم و خوشبختانه مورد قبول واقع شد. اما متأسفانه اعلام عمومی نکردند)
در خصوص جدا نویسی فقط برای بعضی کلمات موافقم. در همه جا موافق نیستم و به همین دلیل هم رعایت نمی کنم. دلیل موجهی هم دارم. این را هم با فرهنگستان در میان گذاشتم و مجاب شدند.
بنابراین، غیر از پست ضد انقلاب که اشتباه از من بود، بقیه اش اختلاف نظر علمی و سلیقۀ شخصیه :) این را هم صادقانه عرض کنم که توی هر صدتا پست شاید یکی دوتا را با گوشی کار کنم. بقیه اش رو با لپ تاپ انجام میدهم. مگر پاسخ به کامنت ها رو.
البته در فضای مجازی چیزهایی رایج است که به قاعدۀ هیچ عطاری جور در نمی آید. منجمله خودم که گاهی از روی عجله بی خیال برخی قواعد میشم، گاهی برای جلب توجه مخاطب است و بعضی هم عمداً خلاف قاعده می نویسم. تنها دقت و حساسیتی که من در وبلاگ دارم این است که هیچ کلمه ای را اشتباه تایپ نکنم و غلط املایی هم نداشته باشم.
وفقک الله.
حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی اش گفته بود: پناه بر خدا از بستن دهان مردم. اما عملاً اجازه کمترین نقد را به منتقدین نداد. مع الاسف خودش و دولت فاسدش بزرگترین دروغ ها را به جای راستگویی به خورد مردم دادند.
به نظر من خیانت و دزدی و ویرانی و نابسامانی اقتصادی و افزایش فقر و بیکاری، از ثمرات و تبعات دولت فرتوت و بی غیرت ایشان بود...