https://blog.ir/panel/a-ghannadian/template_edit/current

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

خدا را رحمی ای مُنعم که درویش سر کویت + دری دیگر نمی‌داند رهی دیگر نمی‌گیرد

گذرگـاه فــکر و ذکـــر

........... بسم الله الرحمن الرحیم ...........

این جــا کلبــۀ کـــلام و رشـحات قـلمی من است. روزنگاشتــه‌های این جــا نوعاً کوتاه و مختصـر است که گـهـــگاهی رنگ دیانت بـه خــــود می‌گــیرد، گــــاهی با بـوی سیاست عجـین می‌شود، گــاهی بـه مسائل تربیتی و رخــدادهای زنــدگی می‌پردازد، گــاهی با حس و حال خـانواده و سبک زندگیِ مؤمنانه می‌درخشـد و در پـاره‌ای اوقـات نیـز با الفـاظ شاعرانه به وادی ادب و هنر اصیل این مـرز و بوم ورود می‌کند...
یادداشت‌ هـای این وبـلاگ گــاهی با طعــم واژه‌هایی از جنس سپیده و سحر می‌آمیزد. گاهی با صبغــۀ فـرهـنگ و اخـلاق نگاشتــه می‌شود و گـــاهـی نیــز با تیـشۀ عـقـــل و اندیشه، ریشه‌های جـهل و خرافه را هــدف می‌گیرد
نویسنده این وبلاگ خود را مدیون شهیدانی می‌داند کـه در روزهای عسرت و گــلولــه و خون مردانه جنگیدند و از حریت و استقلال و آزادی کـشور حـراست کـردند. از ایـن جـهت تـلاش دارد تا از تجـلیــل و نکــوداشت یـاد و حماسۀ آن‌ها نیز غفلت نورزد و هـر از گاهی با قـــلم صـداقت و مـهر، یاد و نام و خــاطرۀ شهامت و اخلاصشان را زینت‌افـزای صفحات این وبـلاگ کـند. باشد تا یادشان جاودانـه و راهشان ماندگار شود.
هــیـچ یــک از سیـاهــه‌ هــای ایـن وبــلاگ، کـپی‌پـیست نیست. امـــا کـپی بـــرداری از مــــطالب ایـن‌جــــا با ذکــــر مـنبــع و آدرس بــلامـانـع است...
پیشنهادها و نـقـدهــای منصفـانۀ دوستان و کاربـران عـزیز را پذیرایم،
از کامنت‌های چالشی و پرسشی عزیزان استقبال می‌کنم. ولی با عرض پوزش از پاسخ بـه کامنت‌هـای ناشناس معذورم. به کامنت‌های بدون آدرس هم در صورتی که آشنا نباشند پاسخ داده نخواهد شد.

پنجشنبه, ۲۷ آبان ۱۴۰۰، ۰۸:۴۵ ب.ظ

درک من از دعای فرج.

از شانزده سالگی دعای فرج را می خواندم. اما هیچ وقت معنای حقیقی «و ضاقت الارض و منعت السماء» را نمی فهمیدم و هیچ گاه مصداق واقعی این عبارت را درک نمی کردم. اما با شیوع بیماری کرونا و محدودیت های ناشی از آن، هم سایۀ مرگبار «و ضاقتِ الارض» را دیدم و هم مصیبت غمبار «و مُنِعَت السّماء» را چشیدم. خدایا، فریادرسِ درماندگان زمین را برسان.

 

+ در روزگار حاکمان زر و زور و تزویر که از بالا و پائین آنها تباهی و سیاهی می زاید، راه های گریز به سوی نور همچنان گشوده است. فَفرّوا اِلی الله.

 

پ.ن: نمی دانم این اشتباه از کی و چگونه په وجود آمده است که دعای «اللّهم کُن لِولیّک الحُجة بن الحَسن...» را دعای فرج نامیدند. در حالیکه دعای فرج همان است که با «الهی عظم البلاء شروع می شود» و گزینۀ اول به دعای سلامتی امام زمان معروف است.

 

نظرات  (۳)

۲۸ آبان ۰۰ ، ۰۵:۴۱ ملیحه قنادیان

سلام و در‌ود عموجان

دقیقا همین طور هست که مرقوم فرمودید. ولی واقعا تا کی باید منتظر ظهورش بمانیم خدا کند که بیاید.

پاسخ:
سلام ملیحه خانوم عزیز،
ممنون از نظر شما...
به نظرم بیشتر از آنکه ما منتظر امام زمانمون هستیم، حضرتش منتظر است. یعنی تعجیل در ظهور امام زمان، منوط به خواست و عمل ما مردم بستگی دارد!

ممنون از ویسی که برام فرستادی...
۲۸ آبان ۰۰ ، ۱۰:۰۳ ابراهیم طالبی دارابی دامنه

جناب مرآت سلام

البته در محاورات روزانه، مردم با واژه‌ی «ضیق» سروکار دارند؛ مثل ضیق وقت، تنگی زمان. اما معمولاً به عمق لغت‌ها توجه نمی‌شود. کار شما در فرورفتن به زوایای معنایی و آثاری «ضاقت» و »مُنعت» در «دعای فرَج» تحسین داشت. تشکر برین تلنگر.

پاسخ:
سلام بر جناب طالبی
شکراً جزیلاً.
می ترسم تأییدهای مشفقانه و مشوّقانۀ شما آخر منو از خط قناعت و کفایت بیرون کند! :(

واقعیت این است که وقتی دیدم به خاطر یک ویروس نامرئی و پروتکل های کرونا، مردم خانه نشین شدند، دایرۀ روابط خانوادگی و خویشاوندی را محدود، مساجد و اماکن مذهبی را تعطیل و رفتن از شهری به شهری دیگر را ممنوع کردند و آدم ها در زندان خانه ها محبوس شدند، آلودگی بیرون هم اقتضاء می کرد که نتوانیم از هوای آزاد به راحتی نفس بکشیم، واقعاً به این نتیجه رسیدم که زمین بر ما تنگ و هوای پاک هم از ما دریغ شده است. 
۲۸ آبان ۰۰ ، ۱۹:۴۸ لیلا خدایار

سلام

ان شاءالله که چشمانمون به جمال یوسف وارش منور بشه. 

پاسخ:
سلام.
ان شاءالله.
خدا کند در رکابش و در خدمتش باشیم.

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">