نمی از طوفان...
چند نکتۀ مهم در بارۀ طوفان الاقصی
- عملیات طوفان الاقصی صرفنظر از اهداف و چند مرحلهای بودنش که برای هیچکس مشخص نیست، اما از نظر نتیجه، سه اثر مهم را در بر داشته است:
- این عملیات خاصیت بازدارندگی عمیق داشته است، به حدی که بسیاری از برنامههای کوتاه مدت و میان مدت اسرائیل را تا صد درصد به هم ریخته است.
- اجرای این عملیات برای رژیم صهیونیستی آن قدر وحشتآفرین بوده و آنچنان ترسی را به جان صهیونیستها انداخته که در تاریخ 70 ساله این رژیم بی سابقه است.
- ترس ناشی از این تهاجم، به حدی خسارت به صهیونیستها وارد کرده که هیمنه و حیثیت سیاسی آنها را برای همیشه از بین برده و قدرت انسجام و تصمیمگیری را برای مدتها از آنها سلب کرده است.
- صهیونیستها هنوز نمیدانند و حالا حالاها نخواهند دانست که مقاومت فلسطین چه برنامههای دیگری در پیش دارد. لذا همین نکته، ترس و وحشت آنها را دوچندان کرده و آنها را به درۀ درماندگی و استیصال انداخته است.
- معمولاً کشورهای مقتدر، در دکترین نظامی خود دارای عمق استراتژیک هستند که برای آنها یک امکان پیشگیرانه یا یک خاکریز دفاعی و یا یک برج دیدبانی نامرئی محسوب میشود. اما اسرائیل با آن همه دبدبه و کبکبهاش نه تنها عمق استراتژیک ندارد، بلکه به لحاظ موقعیت سرزمینی و به لحاظ مبانی اعتقادی و ترکیب جمعیتی و به دلیل قدرتطلبی نظامی که دارد بسیار آسیبپذیر و نامقاوم است. [1] به همین دلیل صهیونیستها اکثر وقتها به صورت آمادهباش هستند و حتی در شرایط عادی هم خواب راحت ندارند در حالی که نیروهای حماس و گردانهای جهاد اسلامی، هم انگیزه جهاد و شهادت طلبی دارند، هم غیرت سرزمینی دارند، هم بازپس گیری قدس شریف را وظیفۀ دینی و اجدادی خود میدانند و هم از قدرت مخفی و ناشناختهای برخوردارند که هیچیک از این مؤلفهها برای اسرائیلیها نه قابل ارزیابی و سنجش است و نه قابل پیش بینی و پیشگیری... لذا، در چنین جنگی معلوم است به کدام طرف بیشتر سخت میگذرد.
- عدهای معتقدند که این جنگ، تدبیر و نقشۀ روسیه بوده است با این هدف که میخواستند حواس دنیا را از جنگ با اوکراین منحرف و اروپا و آمریکا را در دو جا سرگرم کنتد تا دست از حمایت اوکراین بردارند. عدهای دیگر میگویند تفکر سیاسی و ایدئولوژی حماس و گروههای جهادی است که تحت تأثیر افکار اخوانیها (اخوانالمسلمین) با حمایت قطر و با رضایت ترکیه و روسیه، دست به عملیات زدهاند.
- گروهی هم در داخل کشور خودمون براین عقیده هستند که گروههای جهادی و حماس با چراغ سبز ایران این عملیات را اجرا کردند تا به تلافی حملات سایبری و خرابکاریهای گذشته و عملیاتهای تروریستی موفق و ناموفق اسرائیل در شهرهای شیراز و اصفهان و تهران و مشهد، از صهیونیستها زهر چشم بگیرند. اما به نظر بنده هیچ کدام از این تحلیلها و گمانه زنیها مقرون به صحت نیست. بلکه با چند دلیل میشود یقین کرد که این عملیات، مستقلاً کار خود حماس و گروههای جهادی و در مقابله با فشارها، اهانتها و تعرضهای وحشیانۀ صهیونیستها به مسجدالاقصی بوده است ولی بعد از آغاز عملیات، مورد حمایت معنوی و مردمی جمهوری اسلامی و سایر کشورها قرار گرفته است.
- در حال حاضر غیر از دولتهای آمریکا و اروپا، مواضع بقیه کشورها، حتی بنسلمان هم، به نفع گروههای فلسطینی و مردم فلسطین جریان دارد.
- عملیات زمینی به غزه طبق هیچ قاعده و اصولی به نفع اسرائیل نیست. ضمن این که کشورهای چین، روسیه، ایران، لبنان و حتی سوریه در این زمینه به اسرائیل هشدار جدی دادهاند. (البته خود اسرائیل هم میداند که در صورت حملۀ زمینی به غزه، شکست بسیار سنگینی را متحمل خواهد شد)
- آمار کشتهها و تلفات ارتش اسرائیل در این عملیات بیش از تمام درگیریها و حتی بیشتر از جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1948 و جنگ شش روزۀ آنها در سال 1967 است که با این حساب برای اسرائیل که همیشه از کشته دادن وحشت دارد، شکست بسیار بزرگی محسوب میشود.
- در بین کشورهای اروپایی آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه برای اولین بار بود که در برقراری تماس تلفنی با جمهوری اسلامی پیشقدم شده و از موضع التماس خواسته است که در بارۀ اسرائیل با آقای رئیسی گفتوگو و میانجیگری کند که آقای رئیسی هم الحق والانصاف در این گفتوگو خیلی خوش درخشید (هم در نحوۀ برقراری تماس و هم در پاسخهای قاطعانه و فلج کنندهاش به مکرون) و من در این باره از صمیم قلبم به ایشان دستمریزاد میگویم.
علاج تشنهکامی جرعه آبیست
برای امشب این مقدار کافیست
+ با آرزوی پیروزی کامل فلسطین عزیز، از خدای منّان برای شهیدان غزه و حماس درجات عالی، برای مجروحین عزیز مقاومت شفای عاجل و برای خانوادههای داغدار این سرزمین مقدس، اجر و موفقیت و استقامت مسئلت دارم. انشاءالله هوای طوفانیشان طوفانیتر و سلاح عزم و رزمشان سوزندهتر باد.
ادامه نوشت: در صورت ادامۀ جنایتهای اسرائیل، حیفا و تلاویو و پایگاههای هوایی رژیم صهیونیستی از حملۀ بی امان مقاومت یمن و عراق و سوریه و لبنان در امان نخواهد بود...
[1] . در این باره دونکته قابل ذکر است. اول این که صهیونیستها به دلیل برتری اطلاعاتی، صنعتی و اقتصادی خود در جهان، هیچگاه خود را مستحق شکست نمیدانند و بلکه همیشه زندگی طولانی و آقایی جهان را از آن خود میدانند. به همین دلیل همیشه از تلفات انسانی و از کشته شدن بیمناکاند و از تصور این که یک روز بمیرند و زندگی را از دست بدهند به شدت واهمه دارند. (این یک ویژگی ذاتی و ناشی از باور اعتقادی صهیونیستهاست) دوم این که، اکثر قریب به اتفاق ساکنان مناطق اشغالی، یهودیانی هستند که با وعده پول و زندگی امن به این نقطه مهاجرت کردهاند. در نتیجه با کمترین احساس نا امنی، مهاجرت معکوس این گروه از مهاجرین یهودی نیز آغاز میشود و بدون هیچ گونه مقاومتی منطقه را ترک خواهند کرد. لذا، همین مسئله یکی از بزرگترین نقطه ضعفهای رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
سلام علیکم
سپاس و خداقوت بابت بیان سازماندهیشدهی این نکات خوب.
+ چنین باد ان شاء الله!